Selamat datang ke blog kami

Salam diucapkan kepada semua yang meluangkan masa menjenguk blog kami yang tak seberapa ini.

Thursday, May 14, 2009



Hari ini 14.05.2009 terima sms dari s/u ajak pi Paya Resak, Bukit Payong makang roti payang. Kami berkumpul di Mobil Gong Badak jam 5.30 ptg. Sdra Pengerusi sudah siap menunggu..kemudian tiba Sdra Bendahari..kemudian dtg Sdra Andy..tunggu sekejap lagi kot2 Sdra s/u akan dtg tapi oleh kerana ada perkara yg tak dpt dielakkan sdra s/u x dapat bersama kita ptg ini. Jam dah hampir 6.00 ptg, kami pun beredar dari Gong Badak menuju ke Seberang Takir menjemput 2 orang lagi ahli kita iaitu Sdra Sham & Rustam. Tanpa melengahkan masa kami 6 biji motor terus memecut ke Bukit Payong..jalanraya ketika tu agak sibuk Sampai di sana apa lagi..terus order roti payang gulai kambing & daging cincang Servis ok jugak dikedai tu walaupun pelanggan ramai ketika tu tapi taklah lama kami menunggu hidangan. Masing2 sungguh berselera menjamu selera tapi kami tak lama disana. Jam 6.45 ptg kami pun beredar balik. Sampai rumah dang molek maghrib

Ride Makang Roti Payang 02





Ride Makang Roti Payang





Perjumpaan di Kopitiam 12.05.2009


Ini dia jurugambar kecik
Sembang-sembang isu semasa & minum-minum
Ini dia motor yg dtg pada mulanya 5 biji..yg lain ada keje, x dpt hadir
Tak kemana pada hari ini

Tuesday, May 12, 2009

MAKLUMAN TERKINI

Terima SMS dari S/U ada perjumpaan kat kopitiam Gong Badak jam 5.45 ptg, 12.05.2009 kalau cuaca mengizinkan.
Semenjak kebelakangan ini, cuaca asyik hujan je sebelah ptg & malam.

Thursday, May 7, 2009

Berita Terkini

Salam,

Rasanya dah lama tak ada berita tentang aktiviti ride.
Last sekali kite orang ride ke Penarek pada 27.04.2009 kena Satar dll lagi yang mengenyangkan..
Ride kali ini agak lewat sikit iaitu kul 6.15 sbb menunggu riders dari Kuala Terengganu yang nak joint sama..tunggu punya tunggu sampai terlewat sbb cuaca pada hari tersebut agak gelap & mendung. Last-last riders Kuala Terengganu tak dapat datang sbb cuaca disana tidak mengizinkan dengan hujan yg lebat katanya.
Maka kami berenam iaitu Hj. Mohd Zukri, Sdra Adnan, Hj Din 31, Sdra Zainal , Cikgu Nizam & Taufik sahaja yang ride. Maka kami pun tanpa melengahkan masa terus bergolek tayar melarikan diri dari dihujani hujan. Semenjak kebelakangan ni, cuaca tidak menentu dan asyik hujan je disebelah ptg..itu sbbnya aktiviti lembab sikit.
Bukannya lama sgt kami ke Penarek..sekadar panaskan enjin yang dah lama sejuk..hehehe, kata Haji Mohd Zukri. Selepas pekena air & alas perut dgn satar dll maka kami pun beredar balik. Target sebelum maghrib sampai rumah.
Maaf tak ada gambar yang dapat dipaparkan sbb terlupa nak ambik gambar.

Blog Archive

About Me